فیزیوتراپی شانه

کلینیک تخصصی فیزیوتراپی دنیز در قزوین، با ارائه خدمات حرفه‌ای فیزیوتراپی شانه، آماده است تا به شما کمک کند تا از درد و محدودیت‌های حرکتی خلاص شوید. با بهره‌گیری از تکنیک‌های پیشرفته و ارزیابی دقیق نیازهای شما، برنامه درمانی منحصر به فردی طراحی می‌کنیم که به بهبود سریع‌تر شما کمک خواهد کرد. برای مشاوره رایگان و شروع درمان، همین امروز با ما تماس بگیرید!

فیزیوتراپی شانه

شانه‌ها به عنوان یکی از مهم‌ترین مفاصل بدن، در انجام بسیاری از فعالیت‌ها نقش دارند و هر گونه مشکل در آن‌ها می‌تواند تأثیر زیادی بر کیفیت زندگی فرد بگذارد. فیزیوتراپیست‌ها با ارزیابی دقیق وضعیت بیمار و شناخت نیازهای خاص او، برنامه درمانی مناسبی طراحی می‌کنند.

فیزیوتراپی شانه در قزوین

فیزیوتراپی شانه یکی از بخش‌های حیاتی در درمان مشکلات حرکتی و دردهای شانه است. این روش درمانی به کمک تکنیک‌های مختلف مانند تمرینات تخصصی، ماساژ و درمان دستی، به بهبود دامنه حرکتی و کاهش درد در ناحیه شانه کمک می‌کند.

اگر به دنبال بهبود عملکرد شانه‌های خود هستید، برای مشاوره با کلینیک دنیز مرکز تخصصی فیزیوتراپی شانه در قزوین تماس بگیرید.

مشاوره رایگان

مشکلات فیزیوتراپی خود را در تلگرام و واتساپ با ما در میان بگذارید. کارشناسان کلینیک دنیز، صبورانه آماده پاسخگویی به شما هستند.

سوالات متداول

سوالات مربوط به نحوه فیزیوتراپی شانه کلینیک دنیز

درصورت داشتن درد مداوم پس‌از گذشت چندین روز، ایجاد محدودیت حرکتی، ضعف در عضلات، ایجاد آسیب‌دیدگی براثر ضربه یا پس‌از انجام عمل جراحی.

با توجه به نوع آسیب دیدی جراحی صورت میگیرد.

معمولاً با توجه به نوع آسیب، شدت آسیب تعدا جلسات تعیین میگیردد.

نظرات مشتریان

نظرات مشتریان فیزیوتراپی شانه

فواید ومزایای فیزیوتراپی شانه

فیزیوتراپی شانه: علل، درمان‌ها و روش‌های پیشگیری

دردهای بخش شانه و گردن، به‌دلایل مختلفی مانند حرکات ناگهانی، افزایش سن، ضربه، ورزش‌های شدید و … ایجاد می‌شوند و یکی از شایع‌ترین دردها به شمار می‌روند. همچنین نشستن‌های طولانی‌مدت نیز خود می‌تواند یکی از علل اصلی ایجاد دردهای گردن و شانه باشد. در این شرایط، فیزیوتراپی گردن و شانه می‌تواند به بهبود وضعیت و کاهش درد کمک کند.

ساس درد شدید در این ناحیه باشد. با شایع‌شدن این دردها، فیزیوتراپی شانه روی کار آمد که یکی از روش‌های مؤثر و علمی برای درمان درد شانه است. این روش با استفاده از تکنیک‌های پیشرفته و تمرینات اصولی و تخصصی، سبب بازگشت عملکرد طبیعی شانه می‌شود و نقش مهمی نیز در پیشگیری از دردهای احتمالی در آینده، ایفا می‌کند. در ادامه به‌طور کامل، شما را با این روش درمانی آشنا می‌کنیم تا از طریق به‌کارگیری آن، خود را از دردهای شدید شانه نجات دهید. با ما همراه باشید.

فیزیوتراپی شانه چیست؟

فیزیوتراپی شانه که با هدف بهبود عملکرد شانه، کاهش درد و افزایش دامنه حرکتی شانه، دست‌ها و گردن، انجام می‌شود، یکی از روش‌های تخصصی و از جمله درمان‌های بسیار موفق عضلات محسوب می‌شود. این عضو نیز یکی از مفاصل بسیار پیچیده و پرتحرک است که به‌سبب ساختاری که دارد، مستعد انواع آسیب، دردهای مختلف، التهاب و ناپایداری مفاصل، پارگی تاندون‌ها و … است.

کسی که فیزیوتراپی شانه را انجام می‌دهد، یعنی فیزیوتراپیست، با بررسی دقیق محل آسیب و نوع آسیب واردشده در این قسمت از بدن، تمرینات مخصوص هر فرد را مانند تمرینات کششی، تمرینات تقویتی، تمرینات اصلاحی و روش‌های درمان دستی انجام می‌دهد. او با استفاده از این تکنیک‌های اصولی به بهبود عملکرد شانه و کاهش فشارهای واردشده بر شانه شخص، کمک بسیاری می‌کند.

این روش می‌تواند در بسیاری از موارد که بیمار سالمند است یا به هر دلیلی که شرایط جراحی‌کردن را ندارد به بهبود بیمار کمک بسیار زیادی کند. در موارد دیگر نیز با انجام کامل جلسات فیزیوتراپی، احتمال موفقیت عمل جراحی در شخص، افزایش بسیاری پیدا خواهد کرد.

علاوه‌براین، باید توجه داشته‌ باشید که احتمال اثربخشی درمان شانه ازطریق فیزیوتراپی، زمانی افزایش پیدا می‌کند که این درمان را به‌موقع شروع کنید. هرچه فیزیوتراپی پس‌از ایجاد درد و تشخیص علت آن به تعویق بیفتد، می‌تواند آسیب‌های بیشتری را در پی داشته‌ باشد. با گذشت زمان، احتمال نیاز به عمل جراحی افزایش پیدا می‌کند تا بهبودی کامل حاصل شود و بدین‌ترتیب، هزینه‌های درمان نیز افزایش خواهد یافت. فیزیوتراپی مجموعه‌ای از روش‌ها و حرکات اصلاحی برای درمان درد مفاصل و عضلات است که شروع به‌موقع آن و تکمیل جلسات درمانی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

نقش فیزیوتراپی در بهبود عملکرد شانه

فیزیوتراپیست با بررسی دقیق شانه و عضلات آن، تشخیص محل دقیق آسیب و بررسی فعالیت‌های روزمره و سبک زندگی فرد، اقداماتی را برای درمان یا کاهش درد عضلات، تجویز می‌کند. او با این راهکار علمی که در سراسر دنیا جایگاه ویژه‌ای در علم پزشکی پیدا کرده است از آسیب بیشتر جلوگیری می‌کند. این روش‌ها همچنین، منجر به بهبود آسیب عضلات سرشانه نیز خواهند شد.

برنامه فیزیوتراپیست که شامل مجموعه‌ای از تمرینات ورزشی اصلاحی و تقویتی و ماساژدرمانی است، مزایای زیر را برای بیمار به‌همراه دارد:

  • درد و التهاب از طریق تکنیک‌های ماساژدرمانی یا الکتروتراپی، بهبود یا کاهش می‌یابد.
  • با انجام مداوم حرکات تقویتی تجویزشده توسط پزشک، دامنه حرکتی مفصل شانه افزایش می‌یابد و بیمار می‌تواند بدون احساس درد، عضلات خود را به کار بگیرد.
  • تمرینات اصلاحی و تقویتی می‌توانند موجب بهبود عملکرد عضلات شانه و اطراف آن شوند و از مشکلات احتمالی آتی نیز جلوگیری کنند.
  • گاهی آسیب، نه به‌سبب ورزش و حرکات سنگین، بلکه به‌دلیل سبک زندگی نادرست و ایجاد فشار بیش‌ازحد بر روی شانه‌ها ایجاد می‌شود؛ بنابراین با این روش درمانی بی‌نظیر، الگوهای حرکتی و نوع نشستن بیمار نیز اصلاح خواهد شد.
  • با استفاده از تمرینات مخصوص متناسب با آسیب واردشده به شانه، می‌توان روند جراحی را آسان و موفقیت‌آمیز پیش برد یا پس‌از جراحی به تسریع روند بهبودی کمک بسزایی کرد.
  • فیزیوتراپی شانه علاوه‌بر درمان، موجب انعطاف‌پذیری بهتر عضلات و درنتیجه عملکرد بهتر شانه خواهد شد.

نقش دیگر فیزیوتراپی، بهبود گردش خون، بهبود تعادل عضلات، برطرف‌شدن سفتی و خشکی مفاصل، آگاهی از حرکات صحیح، کاهش فشار عصبی، بهبود وضعیت بدنی و بازگشت به زندگی روزمره عادی و بدون درد است که همه این‌ها فقط با انجام به‌موقع و مداوم فیزیوتراپی شانه، امکان‌پذیر است.

تکنیک‌های درمانی فیزیوتراپی شانه

فیزیوتراپی شانه، شامل تکنیک‌های مختلف است که هر یک با هدف کاهش درد و بهبود عملکرد آن طراحی شده‌اند و اثربخشی بالایی دارند. هر یک از این روش‌های درمانی که برخی شامل ماساژ و درمان‌های دستی و برخی دیگر با ابزار یا دستگاه‌های گوناگون انجام می‌شوند، برای آسیب‌های متفاوت مورد استفاده قرار می‌گیرند. این روش‌های درمانیِ شناخته‌شده و اصولی، عبارت‌اند از:

  • الکتروتراپی: این روش که همان تحریک الکتریکی است، یکی از اصلی‌ترین روش‌های تقویت عضلات سرشانه است که از طریق یک جریان الکتریکی خفیف و کنترل‌شده، موجب کاهش درد، کاهش التهاب و تسریع روند بهبودی می‌شود.
  • تمرینات تقویتی شانه: تقویت شانه یکی از روش‌هایی است که با هدف قدرتمند‌شدن عضلات و ماهیچه‌های شانه طراحی شده است. تمرینات تقویتی، یکی از روش‌های پیشگیرانه از آسیب‌ها و دردهای احتمالی است که ممکن است در آینده، مجدداً عود کنند.
  • تمرینات کششی: معمولاً برای افزایش و بهبود دامنه حرکتی مفاصل شانه از تمرینات کششی استفاده می‌کنند؛ زیرا این روش موجب افزایش انعطاف‌پذیری عضلات و تاندون‌ها می‌شود و فرد، دامنه حرکتی خود را پیش از آسیب بازمی‌یابد.
  • یخ‌درمانی: این روش را بسیاری از متخصصان، برای بهبود وضعیت و بهبود کارآیی عضلات شانه تجویز می‌کنند. یخ درمانی موجب کاهش التهاب، تورم و درد شانه خواهد شد.
  • گرمادرمانی: این روش برخلاف یخ‌درمانی که در ساعات ابتدایی آسیب در محل آن مورد استفاده قرار می‌گیرد، باید پس‌از گذشت 2 الی 3 روز انجام شود. با این روش، درد کاهش پیدا می‌کند و عضلات و مفاصل تسکین می‌یابند.
  • ماساژ و درمان دستی: این روش معجزه‌بخش که از طریق حرکات و ماساژهای اصولی با دست انجام می‌گیرد، جریان خون را در عضله‌های آسیب‌دیده بهبود می‌بخشد و به فرد کمک می‌کند تا به مرور زمان، سلامت کامل خود را بازیابد.
  • موبیلیزاسیون مفاصل: این روش که در فیزیوتراپی گردن نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد، همراه با کشش مفصلی، موجب بهبود عملکرد شانۀ آسیب‌دیده خواهد شد. همچنین برای انجام این روش درمانی پیچیده، درک دقیقی از آناتومی بدن و نحوه انجام صحیح آن، ضروری است؛ بنابراین این روش به یک فیزیوتراپیست حرفه‌ای نیاز دارد.
  • اولتراساوند: شاید برایتان جالب باشد که بدانید در این روش با استفاده از امواج صوتی و ارتعاشات به درمان آسیب‌دیدگی شانه کمک می‌کنند. این امواج با ایجاد تحرک و لرزش‌هایی در بافت‌های محل آسیب، گرما تولید می‌کند؛ درنتیجه باعث بهبود گردش خون و التیام درد خواهد شد.
  • نواربندی: بستن نوارهای چسبی به‌صورت اصولی در نواحی آسیب‌دیده، موجب حمایت از شانه، کاهش درد، محدودکردن و اصلاح حرکات می‌شود.

این تمرینات بخشی از روش‌های اصلی و مهم فیزیوتراپی شانه هستند. برخی دیگر از روش‌ها و حرکات اصلاحی نیز هستند که به تجویز متخصص، باید به‌طور مرتب در منزل انجام پذیرد. اگر می‌خواهید تمرینات و روند درمانی شما نتیجه‌بخش باشند، آن را به‌طو پیوسته و اصولی انجام بدهید.

مزایای فیزیوتراپی شانه برای دردهای مزمن

دردهای مزمن آن دسته از مشکلات و بیماری‌هایی محسوب می‌شوند که برای مدت‌ها وجود داشته‌اند و به‌مرورزمان نیز شدت علائم، درد یا بیماری، افزایش پیدا می‌کند. دردهای مزمن شانه نیز از جمله مواردی هستند که ممکن است از مدت‌‌ها پیش به همراه همیشگی شما تبدیل شده باشند و به‌تازگی متوجه شده‌اید که این درد دیگر برایتان غیرقابل‌تحمل شده است؛ بنابراین بهتر است با اطلاع‌یافتن از مزایای فیزیوتراپی برای درمان درد شانه، هرچه زودتر، روند درمان را آغاز کنید. این مزایا عبارت‌اند از:

  • کاهش نیاز به داروهای مسکن؛
  • تسریع روند بهبودی پس‌از عمل جراحی؛
  • افزایش قدرت عضلات با ادامه روند درمان؛
  • بهبود عملکرد روزانه فرد؛
  • افزایش آگاهی از حرکات صحیح و روزمره فرد؛
  • پیشگیری از آسیب‌های بیشتر؛
  • افزایش گردش خون؛
  • تقویت عضلات و کاهش التهاب؛
  • کاهش درد و افزایش دامنه حرکتی؛
  • بهبود کیفیت زندگی.

شایع‌ترین علل درد شانه

دردهای شانه که با استفاده از روش‌های گوناگونی مانند معاینه فیزیکی، ام‌آرآی، اشعه ایکس، سی‌تی‌اسکن و … تشخیص داده می‌شوند، علل گوناگونی دارند و عوامل متعددی در ایجاد دردهای آن‌ها نقش دارند. شایع‌ترین علل آسیب و دردهای شانه عبارت‌اند از:

  • درد تاندونیت روتاتور کاف که موجب متورم‌شدن و التهاب شدید تاندون‌ها می‌شود.
  • سندروم ایمپینجمنت، نوعی گیرافتادگی عضلات که با درد همراه است.
  • آرتروز شانه یا تحلیل‌رفتن غضروف مفصل که با درد و خشکی همراه است.

سایر علل درد شانه عبارت‌اند از:

  • پاره‌شدن غضروف؛
  • برآمدگی‌های استخوان شانه؛
  • گرفتگی عصب شانه؛
  • شانه یخ‌زده؛
  • شکستگی استخوان شانه یا بازو؛
  • دررفتن شانه؛
  • آسیب‌های نخاعی؛
  • دردهای ارجاعی؛
  • التهاب بورس؛
  • شکستگی ترقوه.

سخن پایانی

فیزیوتراپی شانه، به‌عنوان یک روش مؤثر و اساسی با روش درمان علمی و تخصصی، نقش کلیدی در بهبود درد و التهاب شانه ایفا می‌کند. تمرینات هدفمند و تکنیک‌های تخصصی به بهبود عملکرد مفاصل و عضلات شانه و پیشگیری از آسیب‌های آتی کمک بسیاری می‌کند. همچنین با آگاهی کامل از تمرینات و حرکات اصلاحی، شرایط بدنی و درنتیجه کیفیت زندگی خود را بهبود و ارتقا دهید و به‌‌کمک فعالیت‌های ورزشی خود، سلامت شانه‌های خود را بازبیابید.